Auto inkoop totaal

Welk soort aanhangwagen moet ik kopen?

Welk soort aanhangwagen moet ik kopen?

Geplaatst op

Aanhangwagens zijn er in veel verschillende soorten en maten. Uiteraard moet je een aanhanger kopen die achter je auto mag hangen. Will je een nieuwe aanhangwagen kopen? Lees dan snel verder voor de verschillende soorten. 

Een open aanhangwagen

Een open aanhangwagen heeft een laadbak tussen twee wielen. Bij deze aanhangwagens kan alleen de achterklep van de aanhangwagen open. Er zijn twee soorten open aanhangwagens te vinden, namelijk ongeremde en geremde. Een ongeremde aanhangwagen (tot 750 kg) zijn vooral populair onder de ‘gewone’ mens, die wat huis-tuin en keukenartikelen bijvoorbeeld willen vervoeren. De geremde aanhangwagens kunnen gewicht aan tot zelfs 1350 kg. Deze worden dan ook vaak gebruikt door professionals. 

Gesloten aanhangwagens

De naam geeft dit type aanhangwagen natuurlijk al weg,  maar de gesloten aanhangwagen kan dicht, waardoor alles in de aanhangwagen de buitenlucht niet ‘ziet.’ Ook hier is een ongeremde en een geremde versie te vinden. De ongeremde versie kan tot 750 kilo dragen en een geremde variant tot 1500 kg. Het netto gewicht licht uiteraard een stuk lager. Met een gesloten aanhangwagen hoef je je nooit zorgen te maken over het weer, je vracht blijft altijd droog! Daarnaast zijn er gesloten aanhangwagens met twee of met vier wielen op de markt. 

Kippers

Een kipper is een aanhangwagen die door middel van een handmatige of elektrische pomp omhoog en vervolgens weer omlaag kan worden gebracht. De lading kan dan eenvoudig van de aanhangwagen afglijden, zonder dat je zelf iets hoeft te tillen. Ook bij de kipper zijn er verschillende varianten aanhangwagens verkrijgbaar. geremd, ongeremd en tandemas (vier wielen), enkelas (twee wielen). 

Bagagewagens

Een bagagewagen lijkt een beetje op een ‘achterbak’ dit is een gesloten wagen die je vanaf de bovenkant kunt openen. De bagagewagens worden veel gebruikt door vakantiegangers die met de auto op reis gaan.

Over ons

We nemen met je door wat er allemaal speelt in de wereld van de auto’s. Check onze blogs voor de nodige inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ autoinkooptotaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden