Het is één van de grootste dilemma’s onder autobezitters. Je zou graag een nieuwe auto kopen maar wat doe je met je huidige auto? Ga je deze inruilen bij de dealer of juist niet?  We zetten de voor- en nadelen even op een rijtje:
 
Je auto inruilen bij de  dealer
Wanneer je niet zo op het geld hoeft te letten en gemak een belangrijk argument is wordt vaak gekozen de auto in te ruilen bij een dealer. Je hebt geen omkijken meer naar je auto en de inruilwaarde van je oude auto wordt verrekend met de waarde van de nieuwe auto.
 
Het voordeel van deze optie is het gemak. Je bespaart tijd doordat je geen tijd hoeft te besteden  om je oude auto te verkopen. Het nadeel is dat dit gemak je hoogstwaarschijnlijk wel enkele honderden euro’s kost én bovendien kan je niet onderhandelen over de aankoopprijs van je nieuwe auto.
 
Je auto zelf verkopen
Wanneer je op zoek bent naar de hoogste prijs kan je je auto te koop zetten op marktplaats of andere websites. Het kost je echter wel tijd want je potentiële kopers willen alle informatie van je auto, Ook bestaat de mogelijkheid dat mensen hun afspraken niet nakomen. Je zal maar de hele middag zitten te wachten op iemand die om 14.00 uur langs zou komen maar om 17.00 nog niet is geweest …
 
Is er een alternatief?
Wij denken van wel! Bij Auto Inkoop Totaal bieden we 'the best of both worlds': geen vage figuren aan de deur, te lange onderhandelingen of een grote tijdinvestering maar een snelle verkoop tegen een goede en eerlijke prijs en je handen vrij bij de aankoop van een nieuwe auto waarop je zelf je korting kan bedingen!
 

Heeft u vragen of hulp nodig bij auto verkopen?

Bel onze klantenservice voor gratis hulp.
Telefoon: 010 511 90 25
(5 dagen per week geopend van maandag t/m vrijdag 9.00 uur - 18.00 uur).